Jednostavan sastojak poput patliđana postaje nešto jedinstveno s pravom kombinacijom bilja i začina koji stvaraju vrtlog senzacija kada kušate ovaj jednostavan, ali intrigantan recept
Veganska
Vegetarijanska
Pesketarijanska
Raznovrsna
Sastojci
Patlidžan
600 g
Kumin u prahu
1/2 žličice
Kurkuma u prahu
1/2 žličice
Kopar
1 stabljika
Korijandar
1 stabljika
Peršin
1 stabljika
Suncokretovo ulje
4 žlice
Tostirani sezam
1 žlica
Sol
Koraci
1.
Izrežite patliđan na četvrtine po dužini i stavite ih na odgovarajuć tanjur za kuhanje u mikrovalnoj.
2.
Pomiješajte začine u zdjeli.
3.
Premažite patliđan uljem i pospite začinima.
1.
2.
3.
4.
Postavite kuhanje s ventilatorom na 200° C, a vrijeme kuhanja na 25 minuta.
5.
Stavite patliđan i pritisnite Start kako biste počeli kuhati
6.
U međuvremenu, nasjeckajte korijander, kopar i peršin
4.
5.
6.
7.
Jednom kada je patlidžan kuhan, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi
8.
Žlicom izvadite pulpu iz kore
9.
Pritisnite vilicom da biste dobili smjesu
7.
8.
9.
10.
Dodajte nasjeckano bilje i prebacite u zdjelu
11.
Pospite tostiranim sjemenkama sezama i poslužite s kriškama kruha