Buket jesenskih mirisa, od grma direktno do stola, s vrganjem, peršinom, majčinom dušicom i kobasicom. Snažan okus umaka Boscaiola, bolji uz čašu dobrog vina, oživljava osjetila iz letargije prve prehlade.
Sastojci
- Umak od rajčice 500 ml
- Sušeni vrganji 100 g
- Mljevena teletina 200 g
- Kobasica 50 g
- Peršin a nekoliko listova
- Bosiljak a nekoliko listova
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Češnjak 1 režanj
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1. Neka suhe gljive odstoje u obilnoj količini tople vode pola sata; pri tome mijenjajte vodu dva puta u tom razdoblju.
2. Uključite ploču za kuhanje.
3. U tavu stavite žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja, češnjak i nasjeckani peršin, bosiljak i majčinu dušicu.
4. Pustite tri minute da dobije okus pa dodajte ocijeđene suhe gljive i mljevenu teletinu.
5. Pirjajte 5 minuta na jakoj vatri, zatim ulijte bijelo vino i pustite da ispari.
6. Sada dodajte umak od rajčice, sol i papar i nastavite kuhati oko 45 minuta.