Sastojci
- Tikvica 300 g
- Batat 200 g
- Kuhana cikla 200 g
- Cvjetovi tikvica 4 komada
- Kurkuma u prahu 1 žličica
- Zdrobljeni lješnjaci
- Svježi mažuran 1 grančica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 žlice
- Sol prstohvat
Koraci
1. Ogulite batate i operite tikvice.
2. Napravite rezance, tkz. zoodles, od oba povrća s gulilicom i stavite ih na stranu.
3. Narežite ciklu na velike kocke.
1a.
1b.
3.
4. Dinstajte ciklu u tavi s 2 žlice ulja, mažuranom i kurkumom na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.
5. Kada je kuhana, izblendajte dok ne postane glatko i kremasto te odložite sa strane.
6. Postavite funkciju Chef Control i u tavu s malo ulja na gornju lijevu stranu indukcijske ploče.
4.
5.
6.
7. Dodajte rezance i dinstajte ih 2 minute uz prstohvat soli.
8. Pomaknite tavu prema donjem dijelu indukcijske ploče da biste nastavili kuhati na srednje jakoj vatri.
9. Na ploču za posluživanje rasporedite kremu od cikle, pa dodajte rezance.
9.
10. Ukrasite zdrobljenim lješnjacima, ukrasite cvjetovima tikvica i poslužite.