Salmoriglio je najpoznatiji tradicionalni sicilijanski umak kojim se začinjavaju meso i riba s roštilja. Ime je dobio po origanu koji je jedan od njegovih glavnih sastojaka. U ovoj aromatičnoj varijanti umjesto origana koristi se metvica, a limunu se dodaje naranča za iznimno zanimljivu kombinaciju.
Sastojci
- Fileti brancina po 150 gr 4 x 150 g svaki
- Lemon 1
- Naranča 1
- Češnjak 2 režnja
- Metvica 2 lista
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
- Sol prstohvat
- Bijeli papar prstohvat
Koraci
1. Pomiješajte sok od citrusa u zdjeli s uljem, nasjeckanom metvicom, soli i paprom.
2. Umočite filete brancina, dijagonalno izrezane, u mješavinu ulja i citrusa, okrećite ih da ih aromatizirate.
3. Nakon mariniranja ih ocijedite i posložite na Crisp tanjur.
4. Stavite Crisp tanjur u mikrovalnu pećnicu, odaberite funkciju Crisp i postavite vrijeme kuhanja na 8 minuta.
5. Kad su fileti pečeni, ukrasite ih naribanom koricom limuna i naranče, zatim dodajte mješavinu ulja i citrusa i poslužite.