Goveđi file s umakom od rajčice

  • Kopiraj link u međuspremnik
Goveđi file s umakom od rajčice main image
Otkrijte više
Indukcijska ploča
Otkrijte više
Razina pripreme
Jednostavno
Vrijeme pripreme
10 Minute
Vrijeme kuhanja
8 Minute
Porcija
4 ljudi
Nježno meso puno okusa, popraćeno svježim šarenim umakom. Ovaj recept ima meso kao glavnog protagonistu, uz živahne note majčine dušice, metvice, limuna i peršina: dašak ljeta idealan za sva godišnja doba.
Goveđi file s umakom od rajčice ingredients
Bez glutenska
Raznovrsna

Sastojci

  • Goveđi file 4 komada
  • Žute i zelene paprike 100 g
  • Rajčice 100 g
  • Crveni luk 50 g
  • Majčina dušica, peršin i metvica 1 veći prstohvat
  • Sok od pola limuna
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
  • Sol i papar prema ukusu

Koraci

1. Očistite sjemenke i sameljite paprike i rajčice.
2. Ogulite i sitno nasjeckajte luk.
3. Nasjeckajte aromatično bilje, file premažite s malo ulja i pospite šakom začinskog bilja te posolite i popaprite.
4. Povrće stavite u zdjelu, dodajte limunov sok, preostalo ulje i začinsko bilje te začinite solju i paprom.
5. Pripremite roštilj / ploču za kuhanje s roštilj tavom.
6. Zagrijte roštilj / roštilj tavu.
7. Poslažite šnite filea.
8. Pustite da se zapeku 3-4 minute sa svake strane
9. Na kraju, svaku krišku prelijte prethodno pripremljenim umakom od povrća.
Indukcijska ploča

Otkrijte više

Indukcijska ploča

Naša najbolja ponuda indukcijskih ploča kako bi kuhanje učinilo lako i intuitivno iskustvo.
Povezani recepti