Ultimativno jesensko jelo, formom i sastojcima. Neobičan spoj bundeve i kestena zapravo je tipičan za francusku kuhinju. Hrskava slanina nadoknađuje slatkoću osnovnih sastojaka, dajući ovom receptu pravu ravnotežu okusa.
![Juha od bundeve ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/10688e2d-3851-4a86-a817-d793a153de1d/jsind9/std/400x0/1ee304cc-pumpkin_soup-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Sastojci
- Bundeva 500 g
- Kestenje 200 g
- Češnjak 1 režanj
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
- Sol i papar prema ukusu
- Hrskava panceta 100 g
Koraci
1. Stavite oguljenu i čistu bundevu bez sjemenki u veliki lonac, zajedno s oguljenim kestenima, režnjem češnjaka, prstohvatom soli, polovicom oljuštene majčine dušice, dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i otprilike jednom litrom vode.
2. Uključite ploču za kuhanje, stavite lonac i kuhajte na srednjoj vatri dok se bundeva ne raspadne i kesteni ne omekšaju.
3. Napravite pire ručnom miješalicom, dodajući malo sirovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, svježe majčine dušice i papra te poslužite prekriveno hrskavom slaninom.