Vruća ili topla, sama ili uz krutone, kremasta juha od graška idealno je jelo za posluživanje u svježijim proljetnim danima. Možete ju jesti samiu ili s dozom kreativnosti: kombinacije su beskrajne.
Sastojci
- Svježi oljušteni grašak 450 g
- Zelena salata 1 glavica
- Poriluk 1
- Češnjak 1 režanj
- Feferon 1 tip
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 1 dl
- Sol i papar prema ukusu
- Kuhane šparoge 100 g
- Bosiljak a nekoliko listova
Koraci
1. Počnimo s uklanjanjem oštećenih listova s glavice salate; zatim je operite i narežite na trakice; očistite poriluk i narežite na tanke ploške.
2. Stavite lonac na ploču za kuhanje
3. Dodajte grašak, narezani poriluk i oko 3/4 l vode.
4. Zakuhajte i nastavite kuhati na srednjoj vatri oko 20-25 minuta.
5. Kad je kuhano, dodajte trakice zelene salate i začinite prstohvatom soli i papra.
6. Smjesu lagano miksajte, pomalo dodajući ulje; po potrebi procijedite smjesu.
7. Na kraju poslužite juhu, po želji - s krutonima ili pirjanim ribljim filetima
8. VARIJACIJA
9. Prije blendanja možete dodati 100 grama kuhanih šparoga i nekoliko listova bosiljka.