Potpuno zeleno jelo, s mnogo različitih aroma i začinima obogaćenim šampanjskim octom i aromatičnim biljem.
Sastojci
- Zelene mahune 50 g
- Friggitelli paprike (slatke talijanske paprike) 50 g
- Listovi blitve 4
- Tikvice sa cvjetovima 100 g
- Cvjetovi tikvice 4
- Šampanjski ocat 20 ml
- Peršin 20 g
Koraci
1. Tikvice narežite na kockice, kao i cvjetove tikvica.
2. Stavite ulje, začinsko bilje, šampanjski ocat, sol i papar u blender.
3. Miksajte 2 minute i propasirajte kroz cjedilo da dobijete glatki, baršunasti umak.
4. Friggitelli paprike narežite na ploške, a mahune prerežite po dužini.
5. Dno posude za kuhanje na pari napunite vodom do naznačene razine, ubacite košaru i u nju posložite svo nasjeckano povrće te poklopite poklopcem.
6. Stavite nastavak za kuhanje na paru u mikrovalnu, odaberite funkciju Steam (Para) i postavite vrijeme na 7 minuta.
7. Rasporedite povrće na tanjur oblikujući malu hrpicu, začinite uljem i mješavinom začinskog bilja i ukrasite jestivim cvjetovima.