Jelo posvećeno onima koji u kuhinji vole raditi s kvalitetnim namirnicama i uvijek su u potrazi za receptima koji ih poboljšavaju, a da im ne prekriju okus. U ovom receptu, tuna ostaje glavni lik recepta, a mješavina grubo nasjeckanih sjemenki i začina doprinosi obogaćivanju njezinog okusa.
Sastojci
- Tuna 1 400 g fileta
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Sjemenke bundeve 30 g
- Sjemenke suncokreta 30 g
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 pune žlice
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1. Izrežite tunu na ploške debljine 4 cm, premažite uljem i pospite majčinom dušicom, soli i paprom.
2. Grubo nasjeckajte sjemenke bundeve i suncokreta.
3. Uvaljajte kriške tune u smjesu sjemenki
4. Stavite tavu na štednjak.
5. Zagrijte tavu.
6. U tavi pirjajte tunu 3 minute, okrećući je sa svih strana.
7. Jelo je spremno za posluživanje s povrćem.