Sam naziv ovog recepta asocira na gurmansku profinjenost, a okus nikada ne iznevjeri prvi dojam kojeg steknete. To je savršeno glavno jelo za važnu večeru, pogotovo ako želite dobiti vrijednost za uloženi novac.
Sastojci
- Pileća prsa 1
- Naranča 1
- Teggiasche ili tamne masline sušene u ulju 2 pune žlice
- Cherry rajčica 1 grančica
- Bijelo vino pola čaše
- Mažuran 1 grančica
- Kadulja a nekoliko listova
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Češnjak 1 režanj
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1. Započnite s mariniranjem piletine nekoliko sati u bijelom vinu, kori naranče, polovici začinskog bilja i žlici ulja.
2. Zatim u tavu dodajte žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kadulju, mažuran i majčinu dušicu (nešto ostavite sa strane za kasnije) i režanj češnjaka; kuhajte par minuta pa na to poslažite dvije polovice piletine izvađene iz marinade.
3. Zapržite s obje strane, dodajte sok od naranče i masline i nastavite kuhati oko pola sata, pokrivši poklopcem.
4. Dodajte cherry rajčice narezane na četvrtine i preostalo začinsko bilje te kuhajte na srednjoj vatri oko 5 minuta.