Guacamole je vrlo stari umak koji se uglavnom pravi od limete i avokada. Korijeni ove tradicije sežu u astečku kulturu. Njegova jača strana je njegova svestranost, koja vam omogućuje da ga uskladite i s mesnim jelima, kao u ovom receptu.
Sastojci
- Svinjetina 200 g
- Kobasica 200 g
- Papar 1
- Ružmarin
- Limeta 1
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Lovorovo lišće
- Sol i papar prema ukusu
- - Za pripremu guacamolea:
- Avokado 1
- Rajčica 1
- Feferon 1
- Sol i papar mladi luk
- Kim 1 prstohvat
- Solk od pola limuna
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 2 pune žlice
- Sjeckani cilantro ili peršin
Koraci
1. Počnimo s guacamoleom: prepolovite avokado, izvadite košticu i zgnječite pulpu u zdjeli vilicom, poškropite sokom limete i začinite uljem, solju i paprom.
2. Zatim narežite rajčicu i luk na kockice, nasjeckajte korijander i čili, dodajte kumin i promiješajte.
3. Svinjsko meso narežite na kockice, paprike očistite i nasjeckajte, limetu narežite na kolutiće, a kobasicu na kockice
4. Izbodite meso, naizmjence kockice svinjetine, komadiće kobasice, kriške limete i paprike te listove lovora, premažite sve uljem i još začinite uljem i paprom.
5. U ovom trenutku stavite roštilj tavu na ploču za kuhanje.
6. Zagrijte tavu.
7. Ražnjiće stavite na tavu i pecite ih 7 minuta sa svake strane.
8. Spremni su za posluživanje uz guacamole