Ratatouille je prilog francuske tradicije, vrlo sličan talijanskoj Caponati. Njegov okus, obogaćen brojnim povrćem i dinstanjem, čini ga savršenim prilogom velikom broju drugih jela, kojima daje dašak živosti.
Sastojci
- Tikvice 3
- Mrkva 3
- Krumpiri 2
- Patlidžan srednje veličine 1
- Papar 1
- Češnjak 1 režanj
- Lovor 3 lista
- Paprika prema ukusu
- Curry (Kari) 1 prstohvat
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
- Sol prema ukusu
Koraci
1. Počnimo s guljenjem mrkve i krumpira te čišćenjem ostalog povrća.
2. Zatim narežite tikvice, krumpir i patlidžan na kockice, mrkvu i papriku na kockice.
3. Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite veliku tavu.
4. Dodajte nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, češnjak, lovor, papriku i curry (kari) u prahu i pustite da se okusi pomiješaju.
5. Dodajte krumpir i papriku i kuhajte oko 10 minuta.
6. Sada dodajte mrkvu, tikvicu i patlidžan i kuhajte oko 40 minuta.
7. Poslužite vruće