Uz bundevu i bez glutena, ovo je savršena kombinacija za odličan, ali (istovremeno) lagani doručak pogodan za sve. Ove palačinke olakšavaju buđenje čak i nakon užurbane večeri.
Sastojci
- Škrobno brašno (Gustin) 70 g
- Bundeva 100 g
- Jaja 3
- Prašak za pecivo 1 vrećica
- Sirup od agave 50 g
- Kokosovo mlijeko 80 ml
- Preprženi bademi 50 g
- Bobičasto voće po želji 150 g
- Šećer 30 g
Koraci
1. Fino naribajte bundevu u zdjelu (koristeći manji uzorak na ribežu)
2. Dodajte joj jaja, šećer i škrobno brašno (Gustin)
3. Dodajte kvasac, kokosovo mlijeko i promiješajte
2.
3.
4. Ulijte vodu u šupljinu pećnice
5. Postavite pećnicu na funkciju peciva
6. Kistićem premažite posudu za pečenje uljem i umetnite u pećnicu
4.
5.
6.
7. Kad se dosegne temperatura, izvadite posudu pomoću vodilica i ulijte smjesu tvoreći 6 malih hrpica
8. Vratite u pećnicu i pecite oko 8 minuta
9. Kad su palačinke pečene, izvadite ih iz pećnice
7.
8.
9.
10. Stavite na tanjure i ukrasite bobičastim voćem
11. Poslužite s agavinim sirupom i suhim voćem
10.
11.