Jaja, krumpir, sir, krušne mrvice. Iako se često poslužuju kao predjelo, kroketi imaju sve sastojke da budu kompletno jelo. A ako su obogaćeni okusom finog začinskog bilja, uspjeh im je zajamčen.
![Kroketi od krumpira sa začinskim biljem ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/b9420c3d-f9ea-4302-a5f2-9b0d2d3dfd6c/jsind9/std/400x0/5f7e08a8-herb_potato_croquettes-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Sastojci
- Kuhani krumpiri 500 g
- Krušne mrvice 150 g
- Parmezan 60 g
- Brašno 50 g
- Jaja 2
- Kadulja a nekoliko listova
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Začin nekoliko grančica
- Sol i papar prema ukusu
- Ulje kikirikija koliko je potrebno za prženje
Koraci
1. Počnimo s pire krumpirom dok je još topao.
2. Ostavite ga da se ohladi pa dodajte brašno, pola krušnih mrvica, majčinu dušicu, sitno mljevene listiće kadulje, jedno jaje, sol, papar i parmezan dok smjesa ne postane glatka.
3. Zatim mokrim rukama zagrabite komadić krumpirovog tijesta, svakom dajte valjkasti oblik; krokete uvaljajte u razmućeno jaje, a zatim u krušne mrvice, pazeći da dobro prianjaju na krokete.
4. Uključite ploču za kuhanje i na nju postavite prostranu tavu s puno ulja od kikirikija.
5. Pržite na oko 180°C dok potpuno ne porumene. Ocijedite na papirnatim ubrusima i poslužite vruće!