Gurmanska verzija odličnog klasičnog jela s uravnoteženom kombinacijom lisnatog tijesta i slatkog vrhnja posluženo u malim ukusnim porcijama, ukrašeno cvijećem i ekstra svježim malinama.
Sastojci
- Lisnato tijesto 150 g
- Žumanjci 4
- Kukuruzni škrob 30 g
- Šećer u prahu 60 g
- Šećer u prahu (za glazuru) 2 pune žlice
- Maline 50 g
- Mahuna vanilije 1
- Mlijeko 200 ml
- Limun ½
Koraci
1. U zdjeli umutite žumanjke sa šećerom dok ne postanu glatki i pjenasti.
2. Dodajte kukuruzni škrob i dobro promiješajte.
3. Dodajte mlijeko, mahunu vanilije i koricu limuna te dobro izmiješajte dok smjesa ne postane glatka.
4. Pokrijte zdjelu prozirnom folijom prikladnom za pečenje u mikrovalnoj pećnici i stavite je u mikrovalnu pećnicu: postavite na 750 W, na 2 minute za 2 porcije, 4 minute za 4 porcije.
5. U međuvremenu razvaljajte lisnato tijesto i narežite ga na pravokutnike široke oko 1 prst.
6. Pravokutnike stavite na poseban Crisp tanjur i pospite šećerom u prahu.
7. Stavite Crisp tanjur u mikrovalnu, izaberite Crisp funkciju i postavite vrijeme pečenja na 11 minuta.
8. Kad je lisnato tijesto pečeno, sastavite kolač tako da naizmjence slažete slojeve kreme i slojeve lisnatog tijesta vodoravno na lim. Zatim ukrasite malinama i prekrijte malim jestivim cvjetićima.