Sve boje i energija ljeta nalaze se u ovom gazpacho receptu s povrćem, koje je lagano blanširano i ohlađeno u vodi i ledu kako bi sačuvalo svoju boju, a samim time i svu svoju energiju.

Sastojci
- Cikla 200 g
- Žute mrkve 100 g
- Zelene paprike 50 g
- Rajčice 200 g
- Jabučni ocat 30 ml
- Extra djevičansko maslinovo ulje 4 žlice
- Sol

Koraci
1.
Stavite 2 lonca s vodom na indukcijsku ploču
2.
Lagano posolite i postavite funkciju Boiling (Ključanja)
3.
Ogulite mrkve i izrežite ih na komade
1.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step1]()

2.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step2]()

3.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step3]()

4.
Uronite ih u kipuću vodu
5.
Izrežite paprike na trake, a zatim na komade i uronite ih u drugi lonac
6.
Ocijedite povrće i prebacite u zdjelu s vodom i ledom
4.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step4]()

5.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step5]()

6.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step6]()

7.
Ponovite isti proces s ciklom
8.
Izrežite dno rajčice i umočite ih 1 minutu u vodu
9.
Ocijedite i prebacite u ledenu vodu
7.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step7]()

8.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step8]()

9.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step9]()

10.
Kad se ohlade, uklonite koru s njih
11.
Ocijedite ciklu i stavite je sa strane
12.
Pomiješajte povrće s ocatom, uljem, prstohvatom soli i 2 kockice leda
10.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step10]()

11.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step11]()

12.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step12]()

13.
Spojite slojeve u čaše uz pomoć žlice kako biste pomiješali boje i poslužite
13.
![Ohlađeni povrtni gazpacho - step13]()
