Palačinke su svakodnevno "dobro jutro" za milijune Amerikanaca. Za svoj uspjeh, za doručak i međuobrok, svakako je zaslužna njihova nježnost i naboj energije koji daju. Ljubitelji hrane će voljeti započeti dan s kuhinjom prožetom mirisom palačinki
Sastojci
- Milijeko 180 ml
- Brašno 100 g
- Jaja 1
- Šećer 1 jušna žlica
- Borovnice 50 g
- Prašak za pecivo 2 čajne žličice
- Maslac 2 pune žlice
- Med prema ukusu
- Sol 1 prstohvat
Koraci
1. Za početak, u zdjelu stavite brašno pomiješano sa šećerom i kvascem.
2. Zatim u drugoj zdjeli pomiješajte mlijeko, razmućena jaja i otopljeni maslac i dobro promiješajte.
3. Prelijte tekućinu preko suhih sastojaka i dobro miješajte dok se smjesa ne zgusne.
4. Stavite smjesu sa strane na 30 minuta, a zatim dodajte borovnice.
5. Uključite ploču za kuhanje.
6. Na ploču stavite tavu za palačinke namazanu preostalim maslacem.
7. Zagrijte, tijesto zagrabite kuhačom i razlijte po tavi: pecite nekoliko minuta sa svake strane i poslužite s medom.