Kada pričamo o kremama, prvo nam na pamet padne pannacotta, puding nastao u Pijemontu, a sada svjetski poznat. To ne znači da više ne može oduševiti: jedna žličica instant kave dovoljna je da napravite ukusnu verziju.
Sastojci
- Mileram 1/2 l
- Šećer 80 g
- Instant kava 1 jušna žlica
- Listići želatine 10 g
- Mahune kardamoma 2
- Vanilija 1 mahuna
- Vafli
Koraci
1. Počnimo s omekšavanjem listova želatine u hladnoj vodi.
2. Zatim stavite tavu na ploču za kuhanje.
3. Ulijte vrhnje u lonac zajedno sa šećerom, mahunom kardamoma i mahunom vanilije prepolovljenom na pola.
4. Zakuhajte.
5. Sada dodajte ocijeđenu želatinu i instant kavu
6. Sipajte smjesu u kalupe, ostavite da se ohladi i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
7. Na kraju, poslužite kolač ukrašen vaflima.