Elegantna reinterpretacija tradicionalnog “melanzane alla parmigiana”, pečenog bez ulja zahvaljujući funkciji Crisp Fry. Ukusno predjelo, odlično i ljeti, ili ukusno jelo od povrća kao alternativa mesu ili ribi.
Sastojci
- Patlidžan 300 g
- Krušne mrvice 200 g
- Bosiljak 2 lista
- Slatka paprika 1 jušna žlica
- Jaje 2
- Brašno za sve namjene 50 g
- Cherry rajčice 100 g
- Parmigiano Reggiano (parmezan) 50 g
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje 4 pune žlice
- Sol 1 prstohvat
- Bijeli papar 1 prstohvat
Koraci
1. Naribajte parmezan, a cherry rajčice prerežite na pola.
2. Izmiksajte rajčice s uljem, soli i paprom te dodajte parmezan.
3. Bosiljak nasjeckajte i stavite u zdjelu s krušnim mrvicama i paprikom te začinite uljem, solju i paprom.
4. Patlidžane ogulite i narežite na pravokutnike debljine oko 1,5 cm.
5. Narezani patlidžan umočite u brašno, a zatim u razmućeno jaje.
6. Zatim umočite u krušne mrvice, pritiskajući da se premaz zalijepi i stavite na Crisp tanjur.
7. Stavite Crisp tanjur u mikrovalnu pećnicu, odaberite Crisp Fry funkciju i postavite vrijeme kuhanja na 14 minuta i 30 sekundi.
8. Poslužite vruće s kremastim cherry rajčicama i parmezanom, nakon zagrijavanja u mikrovalnoj pećnici na 750 W 1 minutu.