Pržena focaccia s patlidžanom, bosiljkom i rajčicama

  • Kopiraj link u međuspremnik
Pržena focaccia s patlidžanom, bosiljkom i rajčicama main image
Otkrijte više
Indukcijska ploča
Otkrijte više
Razina pripreme
Srednje
Vrijeme pripreme
45 Minute
Vrijeme kuhanja
20 Minute
Porcija
4 ljudi
Uistinu je potrebno malo da se pripremi predjelo drugačije od uobičajenog. U ovom brzom receptu, dva sloja mekog focaccia kruha skrivaju nadjev od povrća izvrsnog okusa, prvi od mnogih mogućih nadjeva s kojima možete eksperimentirati.
Pržena focaccia s patlidžanom, bosiljkom i rajčicama ingredients
Vegetarijanska
Raznovrsna

Sastojci

  • 00 brašno 500 g
  • Mlijeko 180 ml
  • Voda 80 ml
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje 3 pune žlice
  • Suhi kvasac za slane kolače 1 vrećica
  • Šećer 1 čajna žličica
  • Sol 2 čajne žličice
  • - Za punjenje trebat će vam:
  • Patlidžan srednje veličine 2
  • Cherry rajčica 200 g
  • Bosiljak 1 veći prstohvat
  • Parmesan sir 50 g
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu

Koraci

1. Za početak operite patlidžane, odstranite im peteljke i narežite ih na kockice veličine 1 cm. Pospite ih solju, držite ih pritisnutim težinom oko sat vremena da puste vodu, zatim ih isperite pod mlazom vode i obrišite ih da uklonite vodu. Operite rajčice i narežite ih na kolutove.
2. Sada stavite veliku količinu ekstra djevičanskog maslinovog ulja u neprijanjajuću tavu i,i kada se zagrije, dodajte kockice patlidžana. Pirjajte na srednjoj vatri uz miješanje oko 25 minuta. Dodajte rajčice i bosiljak i kuhajte 5-10 minuta. Izvadite povrće na tanjur.
3. Prijeđimo na tijesto: u zdjeli pomiješajte brašno s mlijekom sobne temperature, vodom, soli, šećerom, praškom za pecivo i uljem da dobijete mekano, ali čvrsto tijesto. Ostavite sa strane oko 20 minuta.
4. Tijesto presijecite na dvije polovice od kojih je jedna veća od druge i svaku razvaljajte valjkom za tijesto. Lagano namastite neprijanjajuću tavu koju ste prethodno koristili za povrće i uključite ploču za kuhanje. Veću polovicu tijesta položite na dno tave, na nju preliti patlidžan i pospite parmezanom. Zatim prekrijte drugom pločom tijesta i zatvorite focacciu tako da čvrsto spojite rubove.
5. Pokrijte poklopcem i pecite 7 minuta sa svake strane. Poslužite vruće.
Indukcijska ploča

Otkrijte više

Indukcijska ploča

Naša najbolja ponuda indukcijskih ploča kako bi kuhanje učinilo lako i intuitivno iskustvo.
Povezani recepti