More i kopno susreću se u nježnoj kori kruha: savršen način da poboljšate lagani okus cipla i date okus povrću sa strane.
Sastojci
- Fileti crvenog cipla 320 g
- Povrće (patlidžani, mrkva, tikvice) 300 g
- Jaja 2
- Štapići kruha 200 g
- Bijelo brašno prema ukusu
- Ulje od kikirikija za prženje dosta
- Sol prema ukusu
Koraci
1. Za početak, umutite jaja u zdjeli, namočite filete cipla, pustite da se višak ocijedi.
2. Nasjeckajte štapiće kruha, a filete uvaljajte u mljevenu smjesu.
3. Patlidžane, mrkvu i tikvice očistite i narežite na štapiće.
4. Sada stavite tavu s uljem na ploču za kuhanje.
5. Zagrijte do 180°
6. Uronite nekoliko fileta cipla u ulje za prženje i, kad porumene, ocijedite ih i stavite na upijajući papir.
7. Zatim brzo pobrašnite povrće i pržite u dubokom ulju.
8. Na kraju filete i povrće posolite i poslužite vruće.