More i kopno susreću se u nježnoj kori kruha: savršen način da poboljšate lagani okus cipla i date okus povrću sa strane.
![Prženi fileti cipla s povrćem ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/c330c314-8d7e-42eb-a033-2a1c29ae47ae/jsind9/std/400x0/2fe90f2a-fried_red_mullet_fillets_with_vegetables-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Sastojci
- Fileti crvenog cipla 320 g
- Povrće (patlidžani, mrkva, tikvice) 300 g
- Jaja 2
- Štapići kruha 200 g
- Bijelo brašno prema ukusu
- Ulje od kikirikija za prženje dosta
- Sol prema ukusu
Koraci
1. Za početak, umutite jaja u zdjeli, namočite filete cipla, pustite da se višak ocijedi.
2. Nasjeckajte štapiće kruha, a filete uvaljajte u mljevenu smjesu.
3. Patlidžane, mrkvu i tikvice očistite i narežite na štapiće.
4. Sada stavite tavu s uljem na ploču za kuhanje.
5. Zagrijte do 180°
6. Uronite nekoliko fileta cipla u ulje za prženje i, kad porumene, ocijedite ih i stavite na upijajući papir.
7. Zatim brzo pobrašnite povrće i pržite u dubokom ulju.
8. Na kraju filete i povrće posolite i poslužite vruće.