Hrskavo i ukusno izvana, mekano i nježno iznutra. Rolice od patlidžana jednostavno su jelo koje zadivljuje strukturom okusa: sloj po sloj otkrivaju nove okuse, jedan ukusniji od drugoga.
![Rolice od patlidžana punjene šunkom, sirom i bosiljkom ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/4855b94d-4468-402e-a81d-abec536be3bf/jsind9/std/400x0/f0df12c6-eggplant_pockets_stuffed_with_ham_cheese_and_basil-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Sastojci
- Jedan veliki patlidžan 1
- Šunka 120 g
- Vlaknasti sir 60 g
- Bosiljak a nekoliko listova
- Jaja 2
- Krušne mrvice prema ukusu
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
Koraci
1. Za početak patlidžan operite, izvadite peteljku i rezačem ili oštrim nožem narežite ga na tanke ploške po dužini.
(oko 8 kriški)
2. Narežite sir na ploške.
3. Urolajte ploške sira, listove bosiljka i kriške šunke te onda po jednu takvu rolicu smotajte u rolice s kriškama patlidžana.
4. Zatim svaku nadjevenu rolicu preklopite na pola i pričvrstite pomoću jedne ili dvije čačkalice.
5. Rolice prvo umočite u jaja, a zatim ih uvaljajte u krušne mrvice.
6. Uključite ploču za kuhanje i na nju stavite veliku posudu s velikom količinom ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
7. Pržite rolice na oko 180 stupnjeva dok ne porumene, ocijedite na papirnatim ručnicima i jedite ih vruće.