Ovaj neobičan, ali jedinstven recept sigurno će impresionirati kombinacijom delikatne, mrvičaste teksture francuskog tarte tatina s prirodnom slatkoćom luka, kuhanog s malo šećera.
Sastojci
- Prhko tijesto 250 g
- Pirjani luk 3
- Maslac 30 g
- Šećer u prahu 3 pune žlice
Koraci
1. Ogulite i narežite luk.
2. Dno Crisp tanjura pospite šećerom, zatim dodajte maslac i narezani luk. Pirjajte 6 minuta u mikrovalnoj, na Crisp funkciji.
3. Izvadite tanjuri ostavite da se malo ohladi pa prhko tijesto razvaljajte u tanki sloj i stavite preko luka.
4. Vratite Crisp tanjur u mikrovalnu pećnicu, odaberite funkciju Crisp i postavite vrijeme pečenja na 15 minuta.
5. Kad je pečeno, okrenite Crisp tanjur naopako na veliki tanjur i poslužite narezano, ukrašeno jestivim cvjetovima, posloženim s jedne strane tanjura.