Japanska tradicija i talijanska kuhinja spajaju se u tempuri, suhom premazu japanskog podrijetla. Ova interpretacija obogaćuje obje gastronomske kulture; kozice otkrivaju neobičan spoj, dok klasični cvjetovi tikvica susreću neobično tijesto.
Sastojci
- Repovi kozica 12
- Cvjetovi tikvice 12
- Jaje 1 žumanjak
- 00 brašno 80 g
- Voda 80 g
- Kockice leda prema ukusu
- Ulje od kikirikija za prženje
- Sol prema ukusu
Koraci
1. Izmutite žumanjke, a zatim dodajte vodu naizmjenično s brašnom dok tijesto ne postane glatko.
2. Hladite tijesto najmanje pola sata.
3. Očistite, operite i odvojite kozice. Očistite cvjetove bundeve, skinite im peteljku i omotajte ih oko repova kozica, pričvrstivši ih dugim drvenim ražnjićima.
4. Stavite tavu na vatru, dodajte ulje od kikirikija i zagrijte (180°).
5. U smjesu dodajte kockice leda, umočite kozice i stavljajte ih po nekoliko u vruće ulje i pecite dok ne porumene.
6. Ocijedite ih na upijajućem papiru i poslužite uz soja umak po ukusu.