Boja šafrana, dimljeni okus špeka i svježina tikvica u umaku koji je prizor za oči i poslastica za nepce. Probajte s kratkom tjesteninom za brzo i ukusno prvo jelo.
![Umak od šafrana, tikvica i slanine ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/2fbe9773-0630-4bcf-b2b6-56373a7a64ba/jsind9/std/400x0/cdff0c20-saffron_zucchini_and_bacon_sauce-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Sastojci
- Penne tjestenina 300 g
- Kockice šunke ili slanine 80 g
- Tikvica srednje veličine 5
- Vrhnje za kuhanje 200 ml
- Majčina dušica nekoliko grančica
- Šafran 1 vrećica
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje prema ukusu
- Pola šalota (ljutike)
- Sol i papar prema ukusu
Koraci
1. Uklonite vrhove s tikvica, operite ih i narežite na polumjesece.
Zatim nasjeckajte ljutiku.
2. Uključite ploču za kuhanje.
Na nju stavite veliku tavu koja se ne lijepi, nalijte malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i kad se zagrije dodajte ljutiku.
3. Zagrijavajte oko dvije minute, zatim dodajte slaninu: kuhajte na srednjoj vatri 10 minuta, zatim dodajte tikvice i nastavite kuhati oko 15 minuta, također posolite i popaprite.
4. Šafran otopite u vrhnju za kuhanje i dodajte tikvicama: zagrijte i začinite majčinom dušicom.
5. Skuhajte penne tjesteninu, al dente, i začinite je umakom.